Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering

Het duurt natuurlijk nog een aantal maanden voordat je weer van zorgverzekering kan wisselen. Veel mensen hebben nu nog dezelfde zorgverzekering als de afgelopen jaren, echter weten ze niet dat ze veel geld hadden kunnen besparen wanneer ze overgestapt waren van zorgverzekering. Het is dus handig om komend jaar wel verschillende zorgverzekeraars te vergelijken om de best passende zorgverzekering te vinden. In dit artikel bespreek ik een aantal aandachtspunten met je.

Wat gebeurt er allemaal dit jaar?

Het is belangrijk dat je goed bij houdt wat er dit jaar allemaal gebeurt. Hoe veel eigen risico heb je moeten betalen? Hoeveel ongevallen heb je gehad? Hoe was de service van de zorgverzekeraar? Dit moet je duidelijk in kaart hebben om te kijken wat er volgend jaar beter kan.

De toekomst

Heb je een duidelijk beeld over hoe volgend jaar eruit gaat zien? We weten natuurlijk niet precies wat er volgend jaar allemaal kan gebeuren, maar je kan wel inschatten of je bepaalde aanvullende zorgverzekeringen nodig hebt, bijvoorbeeld voor de tandarts of voor de fysio. Ook is het belangrijk om je financiƫle planning van volgend jaar in te schatten. Heb je het vermogen om een hoog eigen risico te nemen, of kies je er toch voor om maandelijks meer te betalen om je eigen risico laag te houden.

Het vergelijken

Het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars is belangrijk om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Dit kun je eenvoudig online doen op sites zoals www.zorgkiezer.nl. Hier krijg je snel en eenvoudig een overzicht te zien met de goedkoopste zorgverzekeringen voor jouw wensen en behoeften. Controleer altijd even of de zorgverzekeraar kosten dekt bij jouw huisarts of ziekenhuis.