Actieve jongerenvakanties 2017

Lang niet iedereen is op zoek naar een zuipvakantie in de zomervakantie. Er zijn heel veel jongeren die gewoon willen genieten van een drankje op zijn tijd, maar vooral ook dingen willen doen en beleven tijdens hun vakantie. Actieve vakanties zijn onder jongeren dan ook nog altijd erg populair. Hieronder geven we je een idee van de actieve vakanties voor jongeren die beschikbaar zijn.

Groepsreizen Ierland

Ierland is een land dat als vakantiebestemming misschien niet zo voor de hand ligt, maar eigenlijk bij iedereen op het lijstje zou moeten staan. Rondreizen in Ierland is namelijk ideaal! Ierland is niet heel groot, maar wel enorm afwisselend. Zo is de westkust heel anders dan het binnenland en het binnenland weer heel anders dan de oostkust. Daarnaast zijn Ieren ontzettend gezellig. Het leven speelt zich grotendeels in en rondom de pub af en dat zie je terug in elk stadje of dorpje waar je komt tijdens deze 10-daagse groepsreis Ierland.

Doordat Ierland niet heel groot is zijn de dagafstanden beperkt en is er veel tijd om Ierland ook op een andere manier te ontdekken. Zo maken we verschillende mooie wandeltochten, onder andere over de Cliffs Of Moher. Ook beklimmen we de heilige berg Croagh Patrick, een pittige wandeltocht aan het begin van deze rondreis. Hoewel deze rondreis niet specifiek een wandelvakantie is, wordt er tijdens de reis wel regelmatig gewandeld. De uitzichten en gezelligheid zul je niet snel vergeten!

Rondreis Noorwegen en Zweden

Een 15-daagse rondreis door Noorwegen en Zweden. Deze actieve jongerenvakanties zijn al jaren enorm populair en zitten in het hoogseizoen altijd vol. Tijdens deze rondreis beginnen we in het mooie Zweden waar we de eerste dagen even helemaal tot rust komen. We maken een tweedaagse kanotocht waarbij we overnachten op een prachtplek. Ook doen we een natuursafari en gaan we mountainbiken. De eerste dagen verblijven we op dezelfde plek, maar daarna begint de rondreis. We trekken naar Fulufjallet national park waar we een wandeltocht maken naar de hoogste waterval van Zweden. Vervolgens reizen we door naar Noorwegen. Behalve een aantal mooie wandeltochten heb je hier ook de mogelijkheid een gletsjertocht te doen en te raften op de rivier de Sjoa.

De rondreis Noorwegen en Zweden is een actieve jongerenvakantie die enorm populair is omdat je in twee weken tijd veel ziet van Scandinavie.

Actieve jongerenvakanties Frankrijk

Een bestemming die iedereen wel kent is natuurlijk Frankrijk. In de Franse Alpen organiseert Simi al jaren actieve jongerenvakanties vanaf een mooie camping vlakbij het stadje Guillestre. Een aanrader voor iedereen die een echte outdoorvakantie zoekt, want tijdens deze groepsreis staan veel outdooractiviteiten op het programma. Doordat iedereen hetzelfde reisprogramma boekt, leer je elkaar tijdens deze jongerenreizen goed kennen, waardoor de sfeer altijd top is. Samen dingen beleven zorgt er nu eenmaal voor dat je optimaal kunt genieten!

Actieve outdoor reis Slovenie

Als 1 van de weinigen biedt Simi jongerenvakanties aan naar Slovenie. Slovenie is een enorm interessant land voor wie van natuur houdt en wie echt actief bezig wil zijn. We verblijven op een supergezellige camping waar we een eigen hostel tot onze beschikking hebben en hebben een vol programma met onder andere paintball, raften, canyoning, een via ferrata en meer inbegrepen.