Advies voor als je om wax beads zoekt

Ben jij iemand die graag brieven of cadeautjes een persoonlijke touch wilt geven? Dan is het gebruik van wax beads misschien wel iets voor jou. Wax beads zijn kleine bolletjes van was die je kunt smelten om bijvoorbeeld op een enveloppe te druppelen en zo te verzegelen. Het kan wel eens lastig zijn om te beginnen met wax beads. Daarom hebben we hier vijf tips voor als je erover nadenkt om wax beads te kopen.

Tip 1 Kies een goede kleur

Bij het kopen van wax beads is het belangrijk om een goede kleur te kiezen. Bedenk goed wat voor kleurcombinaties je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een rode wax gebruiken voor kerstkaarten? Of kies je liever een pastelkleurige wax voor een zomerse kaart? Kies de kleuren die passen bij de look en feel die je wilt creëren.

Tip 2 Zoek een goede tools

Om wax beads te laten smelten heb je een aantal tools nodig. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk een wax stempel. Hiermee druk je een patroon of afbeelding in de wax nadat het gesmolten is. Daarnaast is een wax lepel handig om de wax beads vanuit de verpakking in de pan te scheppen. En tenslotte heb je een kaars nodig voor het verwarmen van de wax beads. Zorg dat je de juiste tools in huis hebt, dan kan er eigenlijk niks meer misgaan.

Tip 3 Wees zuinig

Wanneer je net begint met het gebruik van wax beads is het belangrijk om niet teveel wax te gebruiken. Het is verleidelijk om veel wax te gebruiken om zeker te weten dat het goed plakt, maar dit kan de uitstraling van je cadeautje of brief negatief beïnvloeden. Gebruik daarom niet te veel wax en druk de stempel snel en stevig in de wax voordat het afkoelt.

Tip 4 Varieer in afwerking

Er zijn verschillende manieren om de wax af te werken nadat het is gesmolten. Zo kun je ervoor kiezen om een gladde afwerking te creëren door de wax snel af te koelen met behulp van ijsblokjes. Wil je liever een ruwere afwerking? Wacht dan iets langer met het afkoelen van de wax voordat je het stempelt. Varieer in afwerking om zo een goede uitstraling voor jouw cadeautje of brief te creëren.

Tip 5 Experimenteer en geniet.

Tot slot willen we je meegeven: experimenteer en geniet. Het gebruik van wax beads is een leuke manier om je brieven en cadeautjes een persoonlijk tintje te geven. Probeer verschillende kleuren en afwerkingen uit en maak er iets moois van. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Samenvattend

Met deze vijf tips ben jij klaar om aan de slag te gaan met wax beads. Kies de juiste kleur, zoek de juiste tools, wees zuinig met wax, varieer in afwerking en experimenteer. Dan weet je zeker dat jouw brieven en cadeautjes de persoonlijke touch krijgen die ze verdienen.

Bron: JessyAtSea

Tags: