Boeken over bodemvondsten

Als je interesse hebt in bodemvondsten, dan zul je graag willen weten wat je nu precies hebt gevonden. Online kun je veel vinden, maar het is nog leuker om de boeken in te duiken. Er zijn namelijk veel boeken over bodemvondsten te vinden. Hoe leuk is het om eerst een dagje naar buiten te gaan, op zoek naar mooie vondsten en dan bij thuiskomst lekker de boeken in te duiken? Door het ruime aanbod aan boeken kun je het boek kiezen waar jij precies naar op zoek bent. Als je meer wil leren over de periode van de prehistorie tot de moderne tijd, dan is het boek “Een bijzondere reis langs de grote vindplaatsen” van Veltman Uitgevers B.V. een aanrader.  Als beginnend archeoloog zou je het boek “Van bodemvondst tot database”, handboek voor de amateurarcheoloog van P. Alders moeten bestuderen.

Tips boeken over bodemvondsten

Er zijn nog meer boeken die je graag in je bezit wilt hebben als de bodemvondsten je interesse hebben gewekt:

  • Onder Heide en Akkers, de archeologie van Noord-Brabant tot 1200. Met name voor mensen die in Brabant bodemvondsten doen is dit boek erg interessant.
  • Archeologie achter de duinen, het rijke verleden van Den Haag, van Evert van Ginkel. Dit boek is een aanrader voor mensen uit deze regio en voor mensen die graag meer willen weten over vondsten die hier eerder zijn gedaan.
  • Verleden van een bewogen landschap: Landschaps- en bewoningsgeschiedenis van de Maashorst, geschreven door R. Jansen en K. van der Laan. Er zijn de afgelopen decennia veel mooie vondsten gedaan in deze natuur, dit boek geeft je een kijkje in die tijd.

Bodemvondsten ontdekken

Hoe meer je over bodemvondsten weet, hoe interessanter het is. Verdiep je daarom in de lectuur van de bijzondere vondsten. Wie weet welke verrassingen de bodem voor jou heeft!