Bruine benen zonder zon

Voor mijn werk is het belangrijk dat ik een gezond kleurtje heb en vooral op mijn benen en gezicht wil ik graag een fijne gebronsde teint hebben. Met onze tuin op het zuiden en met veel beschutting kan ik vaak als eerste in mijn bikini of korte broek zonnen op mijn stretcher in de tuin. Waardoor de periode vanaf maart tot oktober prima te doen is.

Helaas is er in de herfst en winterperiode niet altijd zon en voor mijn werk heb ik vaak mantelpakjes en rokjes aan, waarbij ik graag met wat kleur op mijn benen rondloop. De periode van de late herfst tot het voorjaar is daarom altijd een periode waarin ik panty’s moet gebruiken om benen toch nog wat kleur te geven.

Gelukkig bestaan er alternatieven voor de zon om toch een kleurtje op mijn benen te krijgen waarbij mijn voorkeur ook is om bruin zonder zonnebank te worden:

  • het gebruik van bruiningscreme,
  • sunspray behandeling,
  • het eten van producten met veel carotheen,
  • regelmatig buiten sporten met korte broek en korte mouwen.
  • regelmatig buiten zijn met ontblote armen en benen.

Door regelmatig te sporten in korte mouwen en korte broek heb ik gelukkig meestal een lekker gezond kleurtje en op de momenten dat het echt niet meer te doen is gebruik ik graag een bruiningscreme, zodat mijn benen er representatief uit zien.

Mijn antipathie tegen de zonnebank is puur persoonlijk, een aantal familieleden zagen er vroeger altijd zo uitgedroogd en oud uit na de vele bezoeken aan de zonnebank, dat ik mij er niet toe kan zetten om onder de zonnebank te gaan. Uiteraard raad ik het niet af zolang je het maar met mate doet en de richtlijnen van het KWF goed volgt.

Bekijk hier alle informatie over bruin worden zonder zon….