De kosten van Botox

Botox wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Zo kunnen mensen met hoofdpijnklachten Botox laten inspuiten om de klachten te verminderen en kunnen mensen die last hebben van rimpels deze als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Wel is het handig om goed te kijken waar je de behandeling uit laat voeren, aangezien er alleen in Nederland al honderden klinieken zijn waar je dit kunt laten doen. Zorg er vooral ook voor dat je je goed voelt in de kliniek waar je de behandeling wilt uit laten voeren; je moet je behandelend arts natuurlijk wel gewoon kunnen vertrouwen.

Heel leuk, hoor ik je denken, maar hoeveel kost Botox dan? Daar is helaas geen goed antwoord op te geven, simpelweg omdat dat heel lastig is om te bepalen. In eerste instatie hangt de prijs van de Botox af van jouw persoonlijke voorkeuren. Als je ervoor kiest om meerde plekken te behandelen, zoals bijvoorbeeld meerdere rimpels, dan zal de prijs Botox een stuk hoger liggen dan wanneer je slechts één zone laat behandelen. Ook hangt de prijs af van het merk dat door de arts zal worden gebruikt tijdens de behandeling. Want dat kan verschillen tussen Azzalure, Botox, Bocouture , Dysport et cetera.

Daarnaast zul je bij elke cosmetische behandeling die je ondergaat een gedeelte voor de reputatie en bekendheid van de kliniek en/of behandelend cosmetisch arts moeten gaan betalen. Dit laat ook meteen het verschil zien tussen de grote bekende kliniekken en de minder bekende, lokalere klinieken. Kijk dus goed naar wat je aanspreekt.

Er wordt bij het berekenen van de kosten van de Botox behandeling over het algemeen rekening gehouden met vier verschillende tarieven:

  • Het tarief voor een halve zone Botox
  • Het tarief voor één zone Botox
  • Het tarief voor twee zones Botox
  • Het tarief voor drie zones Botox.