De weersverwachting

De weersverwachting gaf gisteren aan dat het vandaag een hele mooie, warme dag zal worden. Ik besluit dan ook om het terras buiten te vullen met stoelen en de kussens in de loungesets te plaatsen. Vervolgens plaats ik ook de parasols bij de stoelen en loungesets.  Hopelijk krijgen de weervoorspellers gelijk en stroomt het terras straks vol.

Ik haal komkommer, tomaat en sla uit de koelkast en begin deze te snijden. Dat scheelt straks weer, want als het druk wordt, dan heb ik het al druk zat met andere zaken. Ik leg de toonbank vol met verschillende soorten broodjes, gebak en muffins. Snel maak ik espressoapparaat en Nespresso machine schoon. Deze gaan straks hopelijk op volle toeren draaien. Van achteren pak ik een doos met koekjes en vul de pot in de winkel hiermee. Ik zorg vervolgens dat er voldoende capsules en koffie voor in de winkel is. Nog even snel stofzuiger door de zaak heen en dan kan de shop open.

Aangezien de voorspellingen juist waren, zit het terras al vrij snel aardig vol. Dit zijn van die dagen dat ik een stapje harder moet doen, maar ik weet waar ik het voor doe. Op dit soort ‘piekdagen’ moet ik omzet maken, want in herfst en winter is de omzet weer lager. Na een uur besluit ik om oproepkracht te bellen, want het kon wel eens een hele drukke dag worden. Ze is vrij snel ter plekke en samen draaien we een hele mooie dag en een hele mooie omzet.