Dit zijn de leukste woontrends van 2019

Geen woonkamer is hetzelfde. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren als het gaat om stijl, kleur en accessoires in huis. Toch zijn er ieder jaar weer nieuwe trends op het gebied van wonen en interieur, die veel mensen inspireert om hun woonkamer weer een nieuwe look te geven. Wij zetten de leukste woontrends van 2019 voor je op een rij.

Haal de natuur in huis

Groen is een kleur die helemaal terugkomt in de moderne woonkamer. De natuur, het buitenleven en de bijbehorende elementen zie je op verschillende terug in de huiskamer. Denk aan meubels met een natuurgroene kleur, het plaatsen van grote, mooie planten in de huiskamer, maar ook het gebruik van natuurlijke prints op het behang. Een materiaal dat in deze stijl veel gebruikt wordt voor accessoires is bamboe.

Contrast in het interieur

De afgelopen jaren zag je bepaalde kleuren terugkomen in woontrends. Zo was daar bijvoorbeeld geel wat heel erg populair was, en in verschillende tinten terugkwam in het interieur. De trend van 2019 is echter om niet verschillende tinten van een kleur te gebruiken, maar juist totaal verschillende kleuren zodat het contrast groot wordt. Denk bijvoorbeeld aan een felle rode bank op een lichte gietvloer, of een wit schilderij op een zwarte muur. Door deze manier van kleurgebruik goed in te zetten, krijg je een hele moderne look in je huiskamer.

Grote accessoires

De tijd van kleine kaarsjes, plankjes en lampjes is voorbij, grote accessoires zijn helemaal hot dit jaar. Een grote lamp kan erg mooi en indrukwekkend zijn, als ze tenminste op de juiste plek gepositioneerd wordt. Het mag niet ten koste gaan van de ruimte in je huiskamer. Ook aan de muur is ruimte voor grote accessoires. Een groot schilderij of een grote gepersonaliseerde poster maakt veel meer indruk dan wat kleine schilderijtjes bij elkaar. Durf groot te denken.

Tags: