Dit zijn de voordelen van een houten schommel

Op het ogenblik dat mensen er aan denken om een schommel te kopen voor hun kinderen zijn er een aantal keuzes die gemaakt dienen te worden. Kies je bijvoorbeeld gewoon voor een standaard schommel of kies je liever voor een compleet speeltoestel waarbij een schommel dus bijvoorbeeld wordt gecombineerd met een glijbaan? Bovendien zal je, je eveneens de vraag stellen of je beter kiest voor een enkele of voor een dubbele schommel. Deze laatste optie is zeker het overwegen waard wanneer je meer dan één kind in huis hebt. Tot slot is het ook steeds aan te raden om even stil te staan bij het materiaal waaruit de schommel bestaat. Vooral een houten schommel lijkt op dit vlak een interessante en populaire keuze te zijn. Wij hebben de voordelen van een houten schommel alvast even voor jou op een rijtje gezet.

1.) Je kiest voor een duurzame schommel met een lange levensduur

Op vlak van kwaliteit is een houten schommel uiteraard beduidend beter dan een schommel welke is gemaakt van plastic. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze langer haar authentieke uitstraling weet te behouden, daarnaast zal je kind er ook langdurig genot van ondervinden. Wil je dus met andere woorden investeren in een echt goede, kwalitatieve schommel die er ook nog eens mooi uitziet? Dan is de keuze voor een houten exemplaar wellicht al snel gemaakt.

2.) Je geeft ze precies die uitstraling die jij wenst

Wanneer je bijvoorbeeld een plastic schommel koopt kan je aan de uitstraling van de schommel eigenlijk niets veranderen. Dat geldt wel voor een houten exemplaar. Door te investeren in een houten schommel is het dan ook mogelijk om haar warme uitstraling te behouden, maar je kan er eveneens voor kiezen om ze in een kleur naar wens te stoppen. Dit laatste is mogelijk omdat een houten schommel probleemloos kan worden geschilderd. Op deze manier sluit ze optimaal aan bij de uitstraling van je tuin en / of woning.

3.) Je kan ze in principe overal neerzetten

De uitstraling waar een houten schommel over beschikt sluit eigenlijk perfect aan op deze van elke tuin. Bovendien is het mogelijk om een schommel van hout overal neer te zetten waar je dat maar wenst. Dit betekent dat je ze eenvoudig in een grasperkje kan plaatsen, maar je kan  ze ook zonder probleem neerzetten in een zandbak. Heb je er voor gekozen om een dubbele schommel van hout te kopen? Dan moet je er alleen rekening mee houden dat deze over voldoende ruimte dient te beschikken. Hou bovendien ook rekening met de uitzwaai van de schommel. Het laatste wat je immers wil is dat je kind tijdens het schommelen ergens tegenaan vliegt.

4.) Een meerwaarde voor elke (kindvriendelijke) tuin

Ondanks het feit dat veel mensen hun tuin wel graag kindvriendelijk(er) willen maken is het zo dat ze ook veel waarde hechten aan de uitstraling waar de tuin over beschikt. Door een houten schommel aan te schaffen combineer je dan ook het beste van twee werelden. Je kinderen kunnen immers naar hartenlust schommelen in de tuin terwijl de houten schommel absoluut niet zal misstaan in jouw eigen stukje paradijs. Misschien dat je er stiekem als ouder zelf ook gebruik van gaat maken!

Voor een ruim aanbod schommels en houten schommels is Wickey.nl the place to be!