E-sigaret kopen, een goede start voor 2016

Elektronische sigaretten zijn een zeer goed hulpmiddel voor mensen die willen stoppen met roken, maar het is ook een goed alternatief voor degenen die willen blijven doorroken maar dan gezonder. In tabak zitten veel schadelijke stoffen die bij verbranding nog eens tientallen chemische verbindingen met elkaar aangaan. Rokers krijgen daardoor zeer veel schadelijke, kankerverwekkende stoffen binnen. In een e-sigaret zit geen tabak maar een vloeistof met nicotine en een smaakje. Deze wordt bij verhitting omgezet in waterdamp, waarnaar de elektrische roker deze vervolgens kan inhaleren. Zodoende wordt het effect van echt roken nagebootst maar krijgt men alleen nicotine binnen en geen andere schadelijke stoffen zoals teer of koolmonoxide.

 

Welke e-sigaret kan je het allerbeste kopen?

Omdat er zoveel soorten e-sigaretten zijn, kan het lastig worden om een keuze te maken. Kies je voor een wegwerp sigaret? Of voor een iets duurdere variant die oneindig lang meekan? Om je een eind op weg te helpen, hebben we hieronder de 3 bekendste soorten e-sigaretten beschreven. Je krijgt dan een goed idee en kan het soort e-sigaret bij je huidige rookgedrag kiezen. Overigens zijn elektronische sigaretten zeer goede hulpmiddelen om van je rookverslaving af te komen. Er zijn namelijk veel e-liquids te koop met elk weer een eigen sterkte. Begin met een e-liquid waarin een hoge dosis nicotine is verwerkt. Na verloop van tijd stap je over naar steeds lichtere varianten, tot het moment dat je nicotinebehoefte dermate is afgenomen dat je helemaal kan stoppen met dampen.

 

Is de wegwerp e-sigaret iets voor jou?

We raden de wegwerp sigaret aan voor degenen die niet zoveel roken of eerst elektronisch roken willen uitproberen. Mocht elektrisch roken toch niets voor jou blijken te zijn, dan heb je niet zomaar veel geld uitgegeven. E-sigaretten kan je online kopen, dus ook de wegwerp variant. Deze hoef je niet zelf op te laden en ze zijn meteen klaar voor gebruik. Ook hoef je deze sigaretten niet zelf bij te vullen. Eenmaal opgerookt kan je ze gewoon in prullenbak gooien. Ook zijn deze e-sigaretten geschikt om voor de zekerheid altijd bij je te hebben, mocht je ergens niet kunnen roken. Want dampen is tot nu toe nog nergens verboden, zelfs niet in restaurants, bioscopen of cafés!

 

De oplaadbare cartridge e-sigaret

Ben je een matige roker en geen zware roker? Dan is de oplaadbare e-sigaret met cartridge misschien wel iets voor jou! Je kan dit type e-sigaret gewoon zelf opladen. De vulling (waarin de e-liquid zit) kan je niet bijvullen maar moet je telkens vervangen als deze leeg is. Het is nog altijd een goedkopere manier van roken dan wanneer je echte sigaretten rookt, maar wil je spotgoedkoop elektronisch roken? Dan raden we je aan om de oplaadbare e-sigaret met clearomizer te kopen.

 

E-sigaret met clearomizer

De oplaadbare e-sigaretten met clearomizer zijn een erg goed alternatief voor de zware rokers of gevorderde elektronische rokers. Deze sigaret kan je zelf opladen en het vloeistoftankje (dus de clearomizer) kan je zelf bijvullen met een e-liquid van jouw keuze. Deze sigaretten zijn in aanschaf wel wat duurder dan de bovenstaande varianten, toch ben je op de lange duur veel goedkoper uit! Ze gaan namelijk erg lang mee en de e-liquids die je zelf moet aanschaffen kosten hooguit 3 tot 5 euro per flesje. Met één zo’n flesje kan je erg lang doen. De sigaretten met clearomizer bestaan uit meerdere onderdelen, waaronder de verbrander, de verdamper, de batterij en het tankje.

 

Elektrisch roken is een goedkope vorm van roken

Afhankelijk voor welk type e-sigaret je kiest, is elektrisch roken een zeer goedkope vorm van roken. Alleen al daarom is het verstandig om traditionele sigaretten voorgoed te verbannen uit je leven. Moet je nagaan hoeveel gezonder je er op wordt en hoeveel geld je daarmee bespaard! Uiteraard is ook elektronisch roken niet geheel zonder gevaar. Want je krijgt natuurlijk wel nog steeds de verslavende en schadelijke stof nicotine binnen…. Ben je van plan om over te stappen op het roken met e-sigaretten, dan is het raadzaam om ook deze vorm van roken vroeg of laat af te bouwen. Een e sigaret kopen in plaats van een normale sigaret heeft dus vele voordelen.