Fronten en panelen voor technische installaties

Panelen en fronten zijn van belang voor iedere technische installatie. Er zijn dan ook verschillende panelen, namelijk: foliepanelen, frontpanelen, bedieningspanelen en draagpanelen. Lees in deze blog wat deze verschillende panelen en fronten inhouden.

Bedieningspanelen

Een bedieningspaneel is de interface tussen de machine en de bediener. Een bedieningspaneel is eigenlijk een frontpaneel voorzien van folielagen, behuizing, elektronica en bedrading. Zonder bedieningspaneel kan een machine dus niet bedient worden.

Draagpanelen

Draagpanelen zijn panelen die voorzien zijn van draadeinden, facetrand en afdichtingsrubber. Vaak zijn draagpanelen gemaakt van aluminium.

Foliepanelen

Foliepanelen komen in verschillende omgevingen voor. Zowel in kantooromgevingen als industriële omgevingen. Foliepanelen zijn draagplaten met een bedrukte folielaag, ook wel frontfolies genoemd. Eigenlijk kun je het zien als een bedieningstableau voor machines. Over dit paneel zit zoals al kort benoemd frontfolie. Dit folie kan bedrukt worden in de huisstijl van je bedrijf. Frontfolie is vooral bedoelt als verduidelijking en blikvanger.

Frontfolies

Zoals bovenstaand al kort benoemd zijn foliepanelen van een bedrukte folielaag voorzien, oftewel frontfolies. Deze folie wordt vaak gebruikt omdat deze erg hygiënisch is. Over de knoppen van het paneel komt namelijk folie, hiernaast kan de folie tegen chemicaliën en is frontfolie gemakkelijk schoon te maken. Frontfolie kan namelijk gesteriliseerd worden. Frontfolies worden op maat gemaakt door bedrijven. Doordat ze op maat gemaakt worden zijn ze altijd uniek! Het enige wat je hoeft te doen is je huisstijl en/of logo door te geven en frontfolies worden voor je geproduceerd!

Conclusie

Panelen en folies zijn een belangrijk onderdeel van een technische installatie. Wil je extra hygiëne en bescherming op je bedieningspanelen of foliepanelen? Koop dan frontfolies. Frontfolies worden op maat gemaakt. Ze kunnen bijvoorbeeld bedrukt worden met een logo of huisstijlkleur. Kortom, frontfolies maken bedieningspanelen en frontpanelen hygiënisch en mooi (professionele look en feel)!