Glasschade in je huis

Glas is, zoals vrij bekend is, een heel breekbaar product. Zo kan je per ongeluk net de deur iets te hard dichtslaan, of de wind waait net iets te hard en de deur slaat zo hard dicht dat het glas eruit springt. Daarnaast zouden spelende kinderen per ongeluk een bal door de ruit schoppen, of er kan onbewust een scheurtje in het raam terecht zijn te komen. De ruit zal dan in elk geval vervangen moeten worden. Op het moment dat er een vorm van glasschade plaats heeft gevonden in je huis, dan moet dit zo snel mogelijk op worden gelost. Wanneer je raam kapot is, zal het namelijk niet alleen zorgen voor een flinke kou binnenshuis, maar daarnaast is het dan ook makkelijker voor inbrekers om je huis binnen te dringen. Ook wanneer je kinderen of huisdieren rond hebt lopen, kunnen glassplinters ook nog eens grote risico’s veroorzaken.

Al is glasschade erg vervelend, is het door middel van een goed plan erg makkelijk om de schade snel te herstellen. Een goed plan opstellen hoeft ook niet moeilijk te zijn. Begin dan ook vooral in het begin met het in kaart brengen van de situatie nadat de glasschade heeft plaatsgevonden. Vraag jezelf af waar de schade zit, en hoe ernstig deze is. Ook is het belangrijk om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Glassplinters kunnen erg gevaarlijk zijn, dus is het erg belangrijk om kinderen en huisdieren niet in de buurt van het ongeluk te laten komen.

Daarnaast is het zeer belangrijk om te kijken of je verzekerd bent tegen de glasschade. Zo zullen sommige verzekeringen namelijk de gemaakte kosten voor de glasreparatie dekken. Als je dit eenmaal hebt ondervonden, kun je een reparateur langs laten komen om de glasschade te repareren. Deze kan je helpen met het uitkiezen van het juiste soort glas.