Haal kerstsfeer in huis: 4 tips!

Wanneer de dagen donkerder worden, de temperatuur daalt en de Sint het land weer verlaten heeft weet je één ding zeker: kerst komt er weer aan! Ben je nog niet in de kerststemming? Geen zorgen, met deze 4 tips kom je zo in de kerststemming! Let’s jingle all the way!

Tip 1: Bezoek een kerstshow bij jou in de buurt

In december zijn er in veel tuincentra een gezellige kerstshow te vinden. Zo’n kerstshow is natuurlijk de perfecte manier om helemaal in de kerstsfeer te komen! Je komt er niet alleen de laatste trends tegen op het gebied van kerstdecoratie, maar je doet er genoeg inspiratie en ideeën op voor thuis. Met de gezellige lichtjes, prachtige kerstbomen en decoratie en natuurlijk de kerstliedjes heb je de kerststemming zo te pakken. Ga er samen met je partner, vrienden, vriendinnen of familie op uit en maak er een gezellig dagje shoppen van. Je komt gegarandeerd in een kerstsfeer tijdens een kerstshow bij jou in de buurt en wie weet kom je ook thuis met benodigdheden voor de volgende tips!

Tip 2: Nieuwe kerstdecoratie kopen

Begin het feestseizoen goed en ga nieuwe kerstdecoratie kopen. Het helpt je niet alleen om in de kerststemming te komen, het zorgt er ook voor dat je weer eens wat anders kan neerzetten of ophangen. Zo wordt jouw kerstmis totaal anders dan voorgaande jaren! Kerstdecoratie kun je natuurlijk in een tuincentrum kopen, maar ook online kun je kerstdecoratie kopen. Van een mooie nieuwe kleur kerstballen tot aan een stel gezellige kersthuisjes. Nieuwe decoratie kopen zorgt ervoor dat je lekker anticipatie opbouwt voor de komende feestdagen. En wanneer je online een paar kersthuisjes hebt gekocht voel je je stiekem weer als een klein kind dat vol spanning wacht tot de cadeautjes onder de kerstboom geopend mogen worden. Alleen al vanwege deze nostalgie kom je helemaal in de kerstsfeer!

Tip 3: Gezelligheid met een kerstdorp

De kerstsfeer haal je pas echt in huis met een knus kerstdorpje. Of je deze nu op een kast, tafel of in de vensterbank zet: jouw huis wordt zo volledig ondergedompeld in de kerstsfeer. Een Christmas village shop heeft de leukste huisjes en figuren om jouw kerstdorp helemaal tot leven te laten komen. Je kan in een fysieke winkel of bij een kerstshow in een tuincentrum op zoek gaan naar het perfecte Lemax kersthuisje, maar ook online vind je een Christmas village shop! Vaak kun je online al wat eerder bestellen, zodat je wat sneller in de kerststemming komt. Het uitpakken en een goed plekje vinden voor je nieuwe Lemax huisjes zorgt er zeker voor dat je zin krijgt in de kerst!

Tip 4: Je kerstboom optuigen of kerststukjes maken

Wat is kerstmis zonder een kerstboom? Om de kerstsfeer in jouw huis helemaal af te maken zet je een mooie kerstboom neer, die je natuurlijk optuigt met de nieuwe kerstdecoratie die je bij de kerstshow hebt gekocht. De vrolijke lichtjes en de, al dan niet, glimmende kerstballen en slingers geven een feestelijke sfeer aan jouw woning. Voor de creatievelingen is het maken van een kerststukje een geweldige manier om de kerstsfeer in huis te halen. Een paar takjes groen in een stuk oase steken met een paar mooie decoraties en een kaarsje. Het geheel zet je in een bakje of op een schotel en jouw huis is klaar voor de kerst!