Hoe werkt een wijnkoeler?

Er zijn heel veel verschillende soorten wijnkoelers. De één is natuurlijk niet hetzelfde als de ander. Bij de Rode Wijnglazen Shop verkopen wij eigenlijk maar één soort koeler. Dit wordt een zogenaamde active cooler genoemd. Het is een systeem die werkt op basis van een koelelement. Dit element is vrij klein en neemt weinig ruimte in beslag. Het koelelement bewaar je vervolgens in de vriezer. Als je de wijnkoeler gaat gebruiken haal je het koelelement eruit en kan je hem gebruiken. Wij hebben koelers die je rond een fles kan schuiven of een houder waarin je de wijnfles zit. In de houder stop je het koelelement om de wijn te koelen.

Wijnkoeler voorbereiden op een warme zomeravond

Uiteraard kan je onze wijnkoeler niet direct gebruiken. Het koelelement moet eerst als het ware ingevroren worden voordat je de wijn ermee kan gaan koelen. Het invriezen van het element duurt ongeveer 6 uur. Dit is natuurlijk vrij lang. Wij geven dan ook als advies om het koelelement standaard in de vriezer te bewaren. Doordat het element vrij weinig ruimte in beslag neemt kan dit makkelijk. Zodra je de wijnkoeler gaat gebruiken haal je het element uit de vriezer en stop je hem in de houder of je schuift hem om de fles heen.

Hoe lang duurt het voor de wijnkoeler mijn wijn koelt?

Het ligt er heel erg aan welke gewenste serveertemperatuur je wil bereiken. Vergeleken met de koelkast werkt de wijnkoeler vrij snel. Binnen 5 minuten zijn de meeste temperaturen wel bereikt. Dit is ideaal als je vergeten bent om een fles wijn in de koelkast te leggen. Gelukkig heb je het koelelement nog en kan je de wijn alsnog koelen tot de gewenste temperatuur. Het is wel slim om dit eventueel te combineren met een speciale wijnthermometer. Wij verkopen deze gelukkig ook in onze shop. Je weet zo precies wanneer jouw wijn de gewenste serveertemperatuur bereikt heeft.

Tags: