Ins en outs van een kaakcorrectie

Sommige mensen hebben een afwijkende kaakstand. Een afwijkende kaakstand kan tot heel veel klachten leiden. Het zijn vaak allemaal pijnlijke klachten waar de cliënt graag vanaf wilt. Denk bijvoorbeeld aan ernstige kaakgewrichtsklachten met veel pijn, aangetaste kaakgewrichten, wanverhouding tussen onder- en bovenkaak, terugliggende onderkaak, grote open beet, geen normale lipsluiting en een gummy smile. Dit zijn allemaal klachten die je graag weg wilt hebben. Hiervoor kun je een chirurgische kaakcorrectie laten doen.

Een kaakcorrectie is niet altijd nodig, want bij kinderen kunnen kaakafwijkingen nog worden gecorrigeerd met orthodontische technieken. Maar bij volwassenen is er een chirurgische kaakcorrectie nodig, want zij groeien niet meer en alleen met groei kan de kaak met orthodontische technieken worden gecorrigeerd.

In dat geval is er een chirurgisch kaakcorrectie nodig. Met een chirurgische kaakcorrectie wordt de kaak van de cliënt op de positie gebracht waar die hoorde te staan. Hierdoor worden niet alle klachten weggenomen, maar gaan er wel een aantal klachten weg en de klachten die niet weg gaan worden vaak minder. De operatie mist dus in de meeste gevallen zijn doel niet.

Een positieve bijwerking van een kaakcorrectie is dat de cliënt er een stuk beter uit gaat zien. Want veel operaties hebben niet alleen een functionele verbetering maar ook een esthetisch effect. Ook al is dit niet de reden waarom mensen voor een kaakcorrectie kiezen is dit wel een reden waarom sommige mensen het zouden willen doen. Want iedereen wil er toch goed uit zien.

De hele behandeling rond de operatie duurt ongeveer anderhalf jaar. Het eerste jaar is nodig om naar de operatie toe te werken. In dit jaar worden alle mogelijkheden afgewogen en wordt de cliënt voorbereid op de operatie. De operatie zelf duurt ongeveer een dag en de nabehandeling duurt het laatste half jaar. Na de totale behandeling zijn de meeste klachten van de cliënten als het goed is afgenomen

Tags: