Leg al je momenten vast

Wanneer je een hond hebt en houdt van foto’s maken, is dit natuurlijk een ideale combinatie. Een hond is altijd leuk om te fotograferen en vooral als je dat leuk vindt om te doen. Wel is het moeilijk om een hond goed te fotograferen omdat deze niet precies zal doen wat je wilt, waar dat bij mensen wel makkelijk kan. Er zijn verschillende tips om toch een hele mooie foto van je hond te maken.

De eerste tip is dat het handig is om vooral je eigen hond te gebruiken wanneer je een hond wilt fotograferen. Het is natuurlijk ook logisch dat dat het beste model is. Door de band die jullie hebben zal het maken van de foto iets makkelijker worden en daarnaast ken je je hond natuurlijk ook erg goed en weet je dan ook precies wat ie allemaal doet. Daarnaast weet je ook dat je hond reageert op de commando’s die je geeft en ook dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. Zo weet je ook precies wat je hond allemaal precies kan en waar hij op reageert. Wel is het handig dat je iemand vraagt om te helpen. Zo kan jij je volledig concentreren op het maken van de foto, terwijl de ander bezig is met het goed neerzetten van de hond.

Een hond vindt het vaak erg leuk om naar buiten te gaan en daarom zal je daar ook de leukste foto’s maken. Zo is je hond buiten erg ontspannen en blij door de beweging die hij krijgt. Nadat je buiten bent geweest zal de hond ook nog vrolijk en ontspannen zijn en daardoor krijg je de leukste foto’s. Wanneer honden iets spannend of juist leuk vinden, zullen ze erg veel gaan bewegen. Het is dan belangrijk dat je toch een scherpe foto kan maken. Dit moet je doen door de ISO te verhogen en de sluitertijd kort te houden. Wanneer je hond zo bewegelijk is, is het dan ook belangrijk dat je de juiste momenten pakt waarom de hond een leuke of gekke beweging maakt. Neem vele foto’s en kies hieruit de mooiste die precies op het juiste moment genomen is. Wanneer je een mooie foto hebt gemaakt, is het daarna tijd voor de fotobewerking. Wanneer je hier meer over wilt leren kun photoshop cursus Utrecht volgen.

Tags: