Meubels online kopen klinkt als gekkenwerk. Wie schaft er nu een meubelstuk aan zonder deze gezien te hebben en zonder te weten hoe goed de kwaliteit is? Het is geen geheim dat online winkelen risico’s met zich meebrengt en dat er verkopers zijn die erop uit zijn om jou op te lichten. Gelukkig zijn dit wel uitzonderingen en is online winkelen tegelijkertijd ook erg gemakkelijk en snel. Je winkelt op tijden die jou uitkomen en vanaf waar je ook bent. Met de onderstaande 3 tips kun je zelfs meubels online kopen en de kans op een miskoop minimaliseren.
Tip 1: koop meubels online met een goede voorbereiding
Of je nu meubels online koopt of in de winkel, een goede voorbereiding is altijd verstandig. Dat betekent dat je moodboards maakt om te zien welke stijl je mooi vindt en welke kleuren je wilt combineren. Je maakt een plattegrond van de kamer(s) om te bepalen welke inrichting je wilt gebruiken en wat de ideale-, minimale- en maximale afmetingen per meubelstuk zijn. Met moodboards en plattegronden heb je krachtige visuele hulpmiddelen die het je mogelijk maken te visualiseren wat het resultaat gaat zijn. Het internet staat vol inspiratie en daar maak je het beste optimaal gebruik van.
Tip 2: lees de algemene voorwaarden goed door
Het doel is natuurlijk om de perfecte meubels online aan te schaffen. Maar er is altijd een kans dat de kleur anders uitpakt of dat een materiaal teleurstelt. Daarnaast kan de winkel natuurlijk ook altijd een foutje maken en je een defect of verkeerd onderdeel opsturen. Het is verstandig om je voor deze situaties in te dekken en dat doe je door de algemene voorwaarden door te lezen en te beoordelen. Hierin staat exact wat je rechten en opties zijn als je iets moet retourneren.
Tip 3: wat de garantieregeling je vertelt
Het is dan ook goed om de garantieregeling door te lopen voordat je de meubels online aanschaft. Deze vertelt je namelijk meer dan alleen wat er vergoed wordt en voor hoe lang als er een gebrek optreedt. Een goede garantieregeling is een bewijs van kwaliteit, want dat betekent dat de producent van de meubelen vertrouwen heeft in het product. Anders zouden ze er ook niet zo lang garant voor staan.
Tip 4: ander bewijs van kwaliteit
Naast de garantieregeling is kwaliteit ook op andere manieren te controleren. Keurmerken en certificeringen zijn daar een goed voorbeeld van. Deze worden alleen uitgegeven als de winkel of het meubelmerk aan belangrijke voorwaarden voldoet. Het is ook goed om recensies en beoordelingen van voorgaande klanten door te nemen als je meubels online gaat kopen. Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen over het merk en de winkel en je krijgt een goed idee van de kwaliteit die ze leveren.
Tip 5: bezoek een showroom
Een laatste tip bij het meubels online kopen is om een showroom te bezoeken. Voldoen de meubels daar ook aan je verwachtingen, dan kun je online op zoek gaan naar de goedkoopste verkoper.
Recente reacties