Onderschat het belang van kwalitatieve bedrijfskleding niet!

Bij het kopen van bedrijfskleding is het zo dat er in eerste instantie veelal vooral wordt gekeken naar de uitstraling waar de kledingstukken over beschikken. Dat is logisch, ware het niet dat het eigenlijk vooral de kwaliteit is van de bedrijfskleding welke van doorslaggevend belang zou moeten zijn. Het spreekt namelijk voor zich dat de kledingstukken die tijdens het werken worden gedragen het vaak zwaar te verduren krijgen. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze veelal niet voor even, maar wel voor vele uren na elkaar worden gedragen. Wil je er zonder meer zeker van kunnen zijn dat je kan rekenen op de meest kwalitatieve bedrijfskleding voor niet alleen jezelf, maar ook de medewerkers van je bedrijf? Dan is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de aangehaalde tips op deze pagina.

Uit welke materialen moet de bedrijfskleding zijn vervaardigd?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat er zal moeten worden gekeken naar het type materialen waar gebruik van wordt gemaakt voor het produceren van de bedrijfskleding. In het merendeel van de gevallen wordt ervoor bedrijfskleding gekeken in de richting van 100 procent katoen. Deze stof oogt wellicht in de basis heel wat mooier in vergelijking met reguliere stof voor  bedrijfskleding, maar daar staat tegenover dat ze minder kwalitatief en duurzaam is. Katoen zal namelijk in de praktijk al snel gaan verkleuren en kan door intensief gebruik reeds op korte termijn sporen van slijtage gaan vertonen. Bedrijfskleding van katoen welke er in eerste instantie dus perfect uit kan zien zal op die manier wellicht al snel heel wat minder aantrekkelijk worden. Kiezen voor een combinatie van katoen en polyester is dan interessanter.

Zowel polyester als katoen beschikken beiden over enkele uitstekende voordelen en eigenschappen. Door deze beiden te combineren wordt ervoor gezorgd dat er een sterke stof tot stand is gekomen welke aan alle vooropgestelde eisen van bedrijfskleding weet te voldoen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de kleding voor ten minste 45 procent moet bestaan uit polyester. In de praktijk wordt echter vooral aangeraden om te kijken naar kledingstukken die zijn vervaardigd uit 65 procent polyester en 35 procent katoen. Dit blijkt één van de op moment van schrijven sterkste stoffen op de markt te zijn voor werkkleding.

Controleer goed de dikte van de gebruikte stof

Het spreekt voor zich dat niet alleen het gebruikte materiaal van belang is voor de kwaliteit en duurzaamheid van de werkkleding. Wat namelijk bovendien ook te denken van de dikte van de stof? Des te dikker de stof is, des te sterker ze uiteraard ook is. Dunne werkkleding mag dan wel comfortabeler aanvoelen, ze is ook veel kwetsbaarder. Omwille van deze reden wordt het eigenlijk sterk aangeraden om vooral te kijken in de richting van dikkere stoffen. Alleen deze kunnen ervoor zorgen dat je altijd bent verzekerd van de meest optimale levensduur.

Investeer één keer in echt kwalitatieve bedrijfskleding

Wil je er zeker van zijn dat je personeelsleden met alle plezier hun bedrijfskleding zullen dragen? Dan is het ten allen tijde een goed idee om één keer te investeren in echt kwalitatieve en comfortabele werkkleding. Let wel, bedenk goed of je de kledingstukken van je keuze ook in de toekomst nog vlot zal kunnen bestellen. Naarmate er meer personeelsleden zullen worden aangeboden spreekt voor zich dat ook de nood aan extra bedrijfskleding zal toenemen.