Strijdt tegen het ongedierte

In de zomer in Nederland kan het soms een paar dagen achter elkaar dertig graden worden en dat vinden wij warm. Echter in andere landen kan het nog veel warmer worden in de zomer. In het gebied rond en onder de evenaar is de laagste temperatuur die je kunt verwachten rond de dertig graden. In deze gebieden kan de malariamug overleven. Als je naar deze gebieden gaat is het verstandig om je op deze omstandigheden voor te bereiden. Alleen ventilatoren om de warmte te verdrijven lukt haast niet meer. Het is überhaupt geen goed idee om in deze gebieden warmte te willen verdrijven. Dit is verspeelde moeite. Er zijn andere dingen waar je beter je aandacht op kunt richten.

In Afrika heb je een grotere kans dat er ’s nachts een slang naast je bed ligt dan in andere gebieden. Ook heb je in Afrika en op andere plaatsen ronde de evenaar grotere kans om de malariamug te ontmoeten. De malariamug is een kleine mug die een grote ziekte met zich meedraagt. Met een geïmpregneerde klamboe heb je zowel voor de situatie met de slang als de situatie met de mug een mooie oplossing.

Een geïmpregneerde klamboe is een klamboe die is ingespoten met een bepaald soort spul waardoor de mug niet meer op de klamboe kan landen en er afglijdt. De mug kan jou daarom niet meer steken als je jouw arm ’s nachts per ongeluk tegen de klamboe aanlegt. Als je de klamboe goed dichtmaakt kan de slang ook niet naar binnen komen. Met de geïmpregneerde klamboe sla je dus twee vliegen in één klap.

In Nederland heb je minder snel last van dit soort verschijnselen en heb je in de meeste gevallen geen geïmpregneerde klamboe te kopen. Een normale klamboe is voor Nederland vaak wel genoeg om al het ongedierte weg te houden.

Tags: