Tuinmeubelen van hout

Een tuin is vaak iets waar je het liefste zo min mogelijk opruimt. De één wil in de tuin zitten en de ander vind het leuk om iets in de tuin te doen, maar er is niemand die graag zijn tuin opruimt. De tuin hou je het liefste zo schoon mogelijk zodat je niets hoeft op te ruimen. En dat begint al bij de dingen die je in de tuin zet.

Als je kinderen hebt ontkom je er niet aan dat je zo nu en dan de tuin moet opruimen. Het opruimen van de tuin moet dan ook maar gebeuren, maar als het even kan wil je graag dat dit niet vaak gebeurd.

Eén van de dingen die bijdraagt aan een schone tuin is het kopen van speeltoestellen waar je geen omkijken meer naar hebt. Plastic speeltoestellen vallen dan al af, want plastic speeltoestellen gaan veel sneller kapot dan houten of ijzeren speeltoestellen en moeten daarna opgeruimd worden. Het is ook niet goed om plastic speeltoestellen half kapot in de tuin te laten staan, want dit is het begin van een grote rommel.

Alternatieve materialen zijn ijzer en hout. Speeltoestellen van ijzer zijn minder kindvriendelijk dan speeltoestellen van hout. Want ijzer wordt in de winter heel koud en in de zomer gloeiend heet. In de winter kan je daarom aan het speeltoestel vastvriezen en in de zomer kan je je aan het ijzeren speeltoestel verbranden en het laatste wat je wilt dat je kind dat zal overkomen.

Speeltoestellen hout zijn dus beter dan speeltoestellen ijzer. Het is dus beter om een houten schommel te kopen dan één van ijzer of van plastic. De schommel van plastic gaat sneller kapot en de schommel van ijzer is minder kindvriendelijk dus de schommel hout blijft over als beste keuze. Hout is niet alleen voor speeltoestellen beter maar voor alle tuinmeubelen.