Voor het eerst een shisha roken?

Heb jij nog nooit een shisha gerookt maar wil je het graag eens uitproberen? Lees dan even verder, want we vertellen je alles wat je moet weten voordat je je eerste shisha gaat roken. Ook vertellen we je wat je nodig hebt en hoe het in zijn werk gaat.

Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je een shisha in bezit hebt. Of je hem nou leent van je buurman of neef, of dat je er zelf een aanschaft (je hebt al een eenvoudige waterpijp voor slechts €10,- à  €20,-), zorg ervoor dat het een complete waterpijp is. Dat betekent, een vaas, een schacht, een tabakskop en een waterpijpslang. Daarnaast heb je het volgende nodig:

-Waterpijptabak
– Aluminiumfolie
– Gaatjesprikker (of tandenstoker)
– Waterpijpkooltjes
– Water
– Aansteker of gasbrander

Zorg dat de waterpijp schoon is voor je hem gebruikt.

Je vult als eerst de vaas voor ongeveer de helft met water. Bevestig dan de schacht er op en zorg ervoor dat de pijp daarbij zo’n 1,5 à 2 cm onder water staat. Vervolgens kun je de slang(en) aan de schacht bevestigen en de tabakskop bovenop de schacht plaatsen. De tabakskop vul je met het gewenste waterpijptabak. Dat kan ‘ouderwets’ waterpijp smaaktabak zijn, maar dat kunnen ook shisha steentjes zijn. Dit zijn steentjes in een heerlijke geurige vloeistof zitten en die je net als het tabak met de waterpijp kunt roken, het werkt precies hetzelfde, alleen het is minder schadelijk voor de gezondheid omdat deze steentjes geen nicotine en teer bevatten. De tabakskop met het tabak/ de steentjes dek je af met aluminiumfolie. Je prikt een paar gaatjes in het folie, zodat de warmte van het kooltje zometeen door het aluminiumfolie bij het tabak kan komen.

Nu ga je beginnen. Je pakt het waterpijpkooltje op met een speciale kolentang (wordt meegeleverd bij de meeste waterpijpen). Met een aansteker of gasbrander steek je het kooltje aan. Het kooltje gaat nu branden, soms wat knetteren en uiteindelijk houd je een gloeiend kooltje over die je bovenop het aluminiumfolie op je tabak legt. Nu kun je beginnen met het hijsen aan de waterpijpslang. Verwacht niet meteen de grootste rookwolken, want dat duurt altijd eventjes. Het tabak moet natuurlijk eerst goed verwarmd worden om veel rook te kunnen creëren. Na meerdere hijsjes of een paar flinke hijsen zal je merken dat er meer rook ontstaat en je grotere wolken creëert.

Veel succes bij het roken van je eerste waterpijp! Geniet van de heerlijke smaken!

Tags: