Welke reinigingsproducten mogen niet ontbreken in een restaurant?

Hygiëne is cruciaal in een restaurant. Het is niet alleen nodig om klanten tevreden te stellen, maar ook om werknemers veilig te houden en te voorkomen dat bacteriën en ziektes zich verspreiden door jouw restaurant. Het is van groot belang dat je exact weet welke reinigingsproducten je nodig hebt om op een effectieve en veilige manier schoon te maken en zo een hygiënische omgeving te creëren. In dit artikel bespreken we welke reinigingsproducten je in ieder geval niet mag missen in jouw restaurant.

1. Afwasmiddel en ontvetter

Afwasmiddel en ontvetters zijn cruciaal voor het reinigen van de keuken en de bijbehorende gereedschappen, zoals snijplanken en pannen. Om ervoor te zorgen dat etensresten en bacteriën volledig worden verwijderd, moet je een afwasmiddel kiezen dat speciaal is ontworpen om hardnekkig vuil te verwijderen. Ontvetters zijn ook essentieel, omdat ze vet en olie oplossen, die vaak moeilijk te verwijderen zijn met gewoon afwasmiddel. Zorg er daarnaast voor dat je een ontvetter kiest die veilig is voor het oppervlak dat je schoonmaakt.

2. Desinfectiemiddelen

Wanneer je het hebt over hygiëne in een restaurant, kun je niet om desinfectiemiddelen heen. Desinfectiemiddelen doden bacteriën en voorkomen zo de verspreiding van ziektes. Het is belangrijk om desinfectiemiddelen te gebruiken die specifiek zijn gemaakt voor keukens en apparaten, en die veilig zijn voor het contact met voedsel. Het is echter niet verstandig om regelmatig desinfectiemiddelen te gebruiken om alle oppervlakken te reinigen. De meeste experts adviseren om alleen te desinfecteren als dat nodig is en om anders gewoon af te wassen.

3. Theedoeken

Theedoeken zijn al jaren een belangrijk onderdeel van de hygiëne in de keuken. Theedoeken worden vaak gebruikt om oppervlakken droog te vegen, pannen af te drogen en om jouw handen schoon te maken. Maar het gebruik van dezelfde theedoeken voor verschillende taken kan leiden tot kruisbesmetting en de verspreiding van bacteriën. Het is daarom belangrijk om verschillende typen handdoeken te hebben voor verschillende taken en deze regelmatig te vervangen.

4. Vloerreinigingsmiddelen

Het is van groot belang om de vloeren in jouw restaurant regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat vuil en bacteriën zich ophopen en vervolgens worden overgedragen op de voeten van klanten of werknemers. Kies een reinigingsmiddel dat efficiënt is om het vuil te verwijderen, zoals een stofzuiger, dweil of mop. Het kan zijn dat je verschillende instrumenten nodig hebt voor verschillende vloeroppervlakken, zoals hout, tegels of tapijt. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende vloerbehandelingen die beschikbaar zijn, zoals anti-slip middelen of anti-vuil afstotende middelen.

Bron: https://victoriahoreca.nl/