Whisky proeverij met vrienden!

Al jaren lang gaan we met de vrienden groep op vriendenweekend. Deze groep bestaan uit zowel mannen als vrouwen. Dit jaar zat ik in de organisatie van het vrienden weekend en kozen we ervoor om het weekend in Twente te verblijven. In de afgelopen jaren hebben we al veel activiteiten ondernomen en het wordt dan ook steeds lastiger om iets unieke activiteiten te bedenken. Uiteindelijk was het mijn taak om voor de vrijdag avond een activiteit te plannen. Na een tijdje online te hebben gezocht kwam ik uit bij een whisky proeverij en dit bleek echt ontzettend leuk te zijn!

Voorafgaand aan de whisky proeverij

Voordat we de verschillende Whisky’s gingen proeven kregen we in eerst een interessante uitleg over de verschillende whisky glazen. Hij vertelde ons waarom en waarvoor de verschillende whisky glazen bedoeld waren, dit was iets waar de meesten van ons niet bij stil hadden gestaan, maar wat wel ontzettend leuk was om te weten. Daarna vertelde hij hoe je officieel whisky hoort te proeven. Dit ging onder andere over hoe je het glas moet vasthouden, je eerst moest ruiken en waar je op moest letten bij het proeven.

De whisky proeverij zelf

Toen kon de whisky proeverij echt beginnen! We mochten van de te voren onze voorkeuren aangeven voor de verschillende whisky’s. Gelukkig hebben wij een echt whisky liefhebber in ons midden, hij heeft dan ook deze taak op zich genomen. Mocht jij nou ook een whisky proeverij willen doen, maar niet zoon kenner zijn van whisky dan kun je altijd vragen of de slijterij voor jullie een selectie kan maken. Tijdens de whisky proeverij werden er allemaal lekkere hapjes op tafel gezet, dit vond ik persoonlijk de avond echt afmaken. Al met al hebben we een  ontzettend leuke en leerzame avond gehad! Een echte aanrader dus!