Zoekmachine optimalisatie Amsterdam

Een website alleen is niet genoeg om vindbaar te zijn op internet. Als je hoog wilt scoren in de zoekmachines, is het belangrijk dat je kiest voor zoekmachine optimalisatie Amsterdam (SEO). Een website die geoptimaliseerd is voor zoekmachines wordt namelijk hoger gewaardeerd. In dit artikel lees je meer over zoekmachine optimalisatie Zaandam.

Interne zoekmachine optimalisatie

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de zogenaamde interne zoekmachine optimalisatie. Hiermee bedoelen we de optimalisatie van de website zelf. De structuur van de HTML-bestanden en de laadtijd zijn bijvoorbeeld van belang. Ook is het een goed idee om je sitemap te maken en te zorgen voor een duidelijke navigatie en diverse interne links. Zoekmachines kunnen de verschillende pagina’s van je website dan namelijk beter vinden.

Een ander belangrijk aspect voor de interne zoekmachine optimalisatie Zaandam zijn de teksten op je website. Verwerk in elke tekst op je website één of twee zoektermen waarop je wilt scoren in de zoekmachines. Als je de zoekwoorden verwerkt in de titels, kopjes of ze vetgedrukt of cursief maakt, hechten zoekmachines hier meer waarde aan. Verder dien je elke pagina een meta title en meta description mee te geven. Dit zorgt niet voor een hogere ranking in de zoekmachines, maar wel voor een hogere click through rate. Zorg er ook altijd voor dat je de afbeeldingen een alt tekst meegeeft en dat je meta data toevoegt aan je video’s. Verwerk hier ook zo nu en dan een zoekterm in.

Externe zoekmachine optimalisatie

Naast interne zoekmachine optimalisatie dien je ook te denken aan externe zoekmachine optimalisatie Amsterdam. Hierbij gaat het om het verzamelen van backlinks naar je website. Aan een website met veel verwijzingen van kwalitatieve bronnen wordt door zoekmachines namelijk een groter aantal punten toegekend. Je kunt links verzamelen door je website aan te melden bij startpagina’s en bedrijvengidsen, door gastblogs te schrijven voor artikelwebsites of door links of gastblogs te ruilen.

Bij het verzamelen van backlinks moet je altijd goed letten op de kwaliteit en relevantie van de verwijzende websites. Een link vanaf een website van slechte kwaliteit en zonder relevantie kan namelijk een negatieve invloed hebben op je SEO. Verder is het belangrijk om te denken aan de anchor teksten die je meegeeft aan de links. Verwerk hier zo nu en dan een zoekterm in, maar doe dit ook weer niet al te vaak. Zoekmachines hechten namelijk meer waarde aan een natuurlijk linkprofiel en teveel links met de exacte zoekterm komen niet natuurlijk over.