Auto verkopen als particulier

Wanneer je een auto wil gaan verkopen dan zijn er via het internet genoeg mogelijkheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een auto opkoper, een autoveiling en een advertentiesite.

Snel je auto verkopen

Wanneer je besluit de auto te verkopen dan wil je niet gaan leuren met je huidige auto maar deze juist snel verkopen. Vaak is daar een goede reden voor. In veel gevallen heb je een al een andere auto op het oog en is je huidige auto aan vervanging toe. Misschien ben je uitgekeken op je auto of zitten er reparatie of onderhoudskosten aan te komen waar je niet op wil wachten. Grote uitgaven voorkom je liever en daarom is je auto verkopen op een snelle manier gewenst.

Advertentiesites

Je auto verkopen via een advertentiesite is je auto verkopen aan een particulier, tenminste in veel gevallen. Ook autobedrijven en handelaars komen op de advertenties af dus je kunt allerlei publiek verwachten. Zelf je auto verkopen kan soms als vervelend ervaren worden omdat je te maken krijgt met proefritten en onderhandelingen. Het onderhandelen begint al op de advertentiesites waar men een bod uitbrengt of je belt of mailt met een voorstel.

Verkopen zonder gedoe

Hoe krijg je nou het meeste voor je auto terug zonder al dat gedoe? Je kunt een auto opkoper benaderen of een je auto aanmelden bij een autoveiling. Op die manier verkoop je de auto aan een bedrijf en heb je niets te maken met particulieren die twijfelen en je auto gaan afkraken. Ook is de inspectie door de particulier anders dan die van een autobedrijf. De laatste kijkt namelijk anders tegen je auto en is meer een gebruiksobject voor de handel dan een mooie nieuwe aanwinst welke nog vele jaren mee moet kunnen. Wanneer je wel de juiste particuliere koper vind dan krijg je er waarschijnlijk het meeste voor terug maar vaak is dat een tijdrovende zoektocht. Bovendien moet je eerlijk zijn met wat er allemaal mis is met de auto en waarom je hem wegdoet. Vaak zit een particulier niet te wachten op een auto waarbij reparatiekosten of groot onderhoud in het vizier is.

Voordelen van een autoveiling

De autoveiling bezorgt je in de meeste gevallen een betere prijs dan een auto opkoper omdat de auto opkoper vaak alleen opereert en de autoveiling een groot netwerk heeft aan autobedrijven welke een bod kunnen uitbrengen. Je doet alsnog zaken met 1 partij maar kunt vooralsnog een hoger bod verwachten. Er zijn meerdere autoveilingen welke een gratis en vrijblijvend bod doen zodat je geen kosten hebt om een goede waardeindicatie te krijgen. Je weet vooraf wat je auto waard is en wat hij je daadwerkelijk oplevert bij de verkoop.

Meer tips over dit onderwerp kun je terug lezen op http://particulier-autoverkopen.nl/