Hoe kies je de juiste sportoutfit?

Ben je al een tijdje aan het sporten, maar ben je onderhand wel eens toe aan een nieuwe sportoutfit? Of wil je graag beginnen met sporten, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het aanschaffen van sportkleding? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het samenstellen van een outfit om in te sporten.

Sport bh’s

De basis van een goede outfit is natuurlijk een goede sport bh. Sport bh’s bieden ondersteuning en zitten in tegenstelling tot een normale bh vaak erg comfortabel onder een sportoutfit. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten sport bh’s. Bij grotere borsten heb je uiteraard een stevigere bh nodig dan bij kleine. Deze zijn vaak wel een tikkeltje duurder. Verder kan het ook nog uitmaken wat voor soort sport je wilt gaan doen. Bij sporten als yoga of pilates heb je vaak aan weinig ondersteuning al genoeg, terwijl je bij sporten waarbij je veel beweegt en springt, zoals bij hardlopen of CrossFit,  eerder een wat stevigere bh nodig zult hebben. Bespaar bij Hunkemöller en schaf een goede bh aan voor een leuk prijsje!

Sportleggings

Tegenwoordig zijn sportleggings helemaal in. Je ziet ze overal; of je nu in de sportschool bent, buiten een rondje hardloopt of meedoet aan een lesje pilates: iedereen draagt ze. Ook hierbij zijn er weer een hoop verschillende opties, zowel qua stijl als qua kleur en materiaal. Uiteraard is het van belang dat de legging niet doorschijnt, zeker als je regelmatig squats doet of andere oefeningen waarbij je door je benen zakt. Let op: leggings kunnen na een tijdje minder squat proof worden, naarmate je ze vaker hebt gewassen. Als je er niet zeker van bent of een legging doorschijnt, kun je het best bij goed daglicht kijken of dit het geval is. Verder is het handig om te voelen of de stof stevig genoeg is. Trek de stof een beetje uit elkaar en kijk of je er makkelijk doorheen kunt kijken. Als dit het geval is, is de broek waarschijnlijk niet van hoge kwaliteit.  Met een Nike coupon kun je leuke én kwalitatieve sportleggings aanschaffen! En het is natuurlijk ook altijd leuk om zoiets cadeau te doen aan iemand.

Tags: