Jongeren singlereizen

Alleen op vakantie gaan is spannend, dat is zondemeer waar. Toch zijn er vele jongeren die als single reizen met onze groepsvakanties en de stap nemen om zonder dat ze iemand kennen op vakantie te gaan. De reactie achteraf is altijd hetzelfde: dat had ik veel eerder moeten doen!

Als single op reis

Singlereizen zijn bedoeld voor mensen die alleen reizen. De jongeren singlereizen die Simi organiseert zijn actieve groepsreizen waar gezelligheid voorop staat en waar niet de hele groep uit singles bestaat, maar ongeveer de helft. Hierdoor ontstaat er een goede en gezellige mix van mensen die wel alleen reizen en mensen die samen reizen met vrienden of een vriendin.

Omdat iedereen bewust kiest voor een groepsreis zul je merken dat iedereen ontzettend veel zin heeft om de andere reizigers te leren kennen en heel erg openstaat voor het uitbreiden van de vriendengroep.

Veel mensen vinden het moeilijk voor te stellen dat iemand een singlereis boekt, maar op het moment dat je het een groepsreis met leeftijdsgenoten noemt zul je niemand meer horen. Onze groepsreizen bestaan dan ook vooral uit gezellige jongeren die op zoek zijn naar een leuke, avontuurlijke vakantie en niet direct iemand kennen die ook een dergelijke vakantie zou boeken.

Kennismaken vooraf

Als je een singlereis boekt is het fijn om je reisgenoten alvast een beetje te leren kennen. De belangrijkste vraag die mensen hebben is toch altijd of ze niet de enige zijn die alleen reist. Natuurlijk is dat nooit het geval, maar het is niet gek dat je je afvraagt wie je reisgenoten zullen zijn. Belangrijk om te onthouden is dat iedereen voor dezelfde reisbestemming kiest en je in ieder geval dat al als raakvlak met elkaar hebt.

Daarnaast heb je de mogelijkheid vooraf al kennis met elkaar te maken via een forum. Als je de inloggegevens ontvangen hebt zie je de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten. Als je wilt kun je ook je whatsapp nummer doorgeven, veel groepen beginnen voor vertrek een groepschat om elkaar wat beter te leren kennen. Sommige groepen spreken zelfs al echt af voordat de reis begint.

Geen echte singlereizen

Het doel van onze jongeren groepsreizen is niet om singles aan elkaar te koppelen. Onze groepen bestaan uit enthousiaste jongeren die ervoor kiezen om alleen danwel samen met vrienden een ontzettend leuke vakantie te boeken. Simi organiseert dan ook geen “echte” jongeren singlereizen, maar vooral actieve, avontuurlijke groepsvakanties met leeftijdsgenoten.